Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • Konstruktionsplywood

  Liten, lätt och ekonomisk.

  Att bygga en vägg med konstruktionsplywood kan vara ett tungt arbete. I alla fall om du använder 900 mm breda skivor som monteras stående. Arbetar du dessutom ensam sliter det hårt på kroppen. Att istället jobba med en mindre skiva som monteras liggande gör arbetet enklare, snabbare och vänligare mot kroppen.

  Liten, lätt och ekonomisk

  Vänerply P30 Ergo är 610 mm bred och väger bara 9 kg. Monteringen underlättas av skivans unika fals på långsidorna som låser skivorna i varandra och ger väggen bra stabilitet. Att arbeta i mindre utrymmen blir enklare och skivorna är lätta att transportera. Det finns också bra ekonomi i att använda Vänerply P30 Ergo. Skivan skruvas i två falsar samtidigt och eftersom falsen låser skivorna på långsidan behövs det färre skruvar. Tack vare att det blir en naturlig rörelsefog behöver du inte måtta för att få utrymme mellan skivorna, och monteringen går snabbare. Du behöver inte heller tänka på att skarvarna måste hamna på reglarna, utan hela skivan kan användas även om den kapas för att få plats på en rad. Det här gör att skivan kan monteras både på regelavstånd c/c 600 mm och c/c 450 mm.

  Byggaren är positiv

  Manfred Michaelsson är snickare hos Bygg- och Målarmästarna i Grums och har jobbat med skivan.
  – Ergo-skivan är väldigt smidig, särskilt när man jobbar själv. Den är enkel att lyfta på plats och få i rätt läge. Skivans fals gör väggen stabil, skarven på långsidan blir låst hela vägen och hjälper till att hålla skivan på plats. Jag monterade väggen snabbt.
  – Jag kan inte se någon anledning till att välja en 900 mm-skiva utan kommer säkerligen använda Vänerply Ergo framöver. Den är dessutom betydligt billigare än 900 mm-skivan!