Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • Relekta - Rätt fog till rätt skarv

  Relekta-gruppen är en ledande leverantör av reparations- och underhållsprodukter i Norge och Sverige. Flera av produkterna är marknadsledare och Relekta representerar flera kända internationella tillverkare och varumärken. Kvalitet och miljöansvar står i centrum. Kvalitet i alla led säkerställs genom fem olika garantier samt en rad certifieringar och kvalitetsrutiner, såsom ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 och Miljøfyrtårn.

  Den ultimata silikonen.

  XealPro är en ny generation av miljövänliga och universella fogmassor som täcker de flesta behov där silikon används.

  XealPro har de högsta miljö- och användningsintyg för ytor som en silikonfogmassa kan ha, enligt alla standarder i EN15651 1 till 4; den är livsmedelgodkänd, uppfyller BASTA’s kriterier för kemiska produkter, innehåller inga flyktiga organiska föreningar (VOC), metyletylketon (MEKO), eller skadliga lösningsmedel och är enligt BREEAMs emissionskrav. Den har den högsta klassificeringen för mögelresistens, bra kemikaliebeständighet, är 100% luft- och vattentät och kan tåla temperaturer ned till -15 °C under förvaring och från -60 °C till +180 °C i härdad tillstånd. Dessutom har den god vidhäftning och stark limförmåga mot de flesta material, är UV-stabil och färgbeständig, samt är mycket lämplig för många olika applikationer eftersom den är mycket flexibel, med 25% elasticitet efter härdning.


  XealPro kan användas både inom- och utomhus och är fullt certifierad för användning i våtrum, på fasader och glas, samt områden med gångtrafik. Den finns i 310 ml patroner, och det enda användarna behöver välja är kulören; antracit, vit, ljusgrå eller transparent.

  Bildbeskrivning saknas

  Denna elastiska fogmassan kan användas överallt.

  Den nya fogmassan X-SEAL är fullt certifierad för användning både i våtrum, på fasader och glas samt ytor med gångtrafik. Du kan använda den i alla rum i huset, såväl som alla ytor utomhus. Det spelar ingen roll om det är i badrummet, köket eller vardagsrummet, den är lika bra överallt.

  X-SEAL är enligt de högsta miljökraven med sin frånvaro av isocyanater, ftalater eller skadliga lösningsmedel, och har toppbetyg i alla europeiska emissionstester som handlar ett bra inomhusklimat som t.ex Emicode EC1+, M1 och LEED. Den är även Veritas-godkänd för användning på platser som har de strängaste kraven för att säkra flamspridning vid brand, t.ex. i sjöfart eller oljeplattformar.

  X-SEAL har högst betyg för resistens mot mögel och bakterier, vilket är nödvändigt för användning i våtrum. Den briljerar som en estetisk fogmassa då det är lätt att få snygg och slät, samt att den går att måla över med de flesta färgtyper redan efter 20 minuter. Som byggfogmassa med en elasticitet på 20 % lämpar den sig för fogning mellan byggelement där det är stora rörelser, t.ex. runt dörrar och fönster. Den är lika bra utomhus som inomhus genom att den är väderbeständig och tål UV-strålning mycket bra.

  Bildbeskrivning saknas

  Ny unik fogpistol gör det lättare att få ett bra resultat

  Med MULTIGUN får du applikationen anpassad till den massa du arbetar med. Detta förenklar hela processen och ger ett bättre resultat.

  Lim och fogmassa i patroner har olika grader av tjocklek och hårdhet. Tjocka monteringslim eller fogmassor får bäst resultat med hög kraftöverföring genom fogpistolen, medan mjukare fogmassor, som t.ex. akryl och silikon, är lättare att applicera med mindre kraftöverföring.

  Tec7’s fogpistol Multigun har förutom steglös justering av kraftöverföringen, ett ergonomiskt pistolgrepp och en konstruktion helgjuten i aluminium med 5års garanti. Du har möjlighet att ställa in den exakt efter ditt behov, typ av fogmassa och eget tycke.

  Inställningen av kraftöverföringen kan justeras steglöst mellan 12 och 25 gånger ökad tryckkraft. Detta gör att du kan använda samma lätta handslag, oavsett om du arbetar med tjocka och hårda lim, medeltjocka fogmassor eller väldigt lätta fogmassor. Du väljer helt enkelt den inställning som ger bäst resultat.

  Bildbeskrivning saknas