Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • Moelven - Leva, nostalgi i modern tappning

  En serie färdigmålade trägolv. 

  Att måla ett furugolv är en utmaning som många inte vågar tampas med. Att få ett jämn och fin yta på golv är inte alltid så lätt, speciellt i ett rum som man alltid måste passera. 

  I början av 2024 lanserar Moelven Leva, en serie färdigmålade trägolv av hög kvalité med slitstark färg som tål att testas! 

  Moelven Leva är ett golv som är färdigt för användning direkt efter läggning. Springbildningen är jämt fördelad och tack vare den slitstarka industrifärgen kan Moelven lämna garanti mot kvistgulning! 

  Golven finns i två olika utföranden, Tradition och Sekel.

  missing tag

  Leva Tradition - Ett modernt alternativ till det klassiska parkettgolvet. 

  Leva Tradition är ett färdigmålat massivt furugolv som efterliknar de smala handmålade undergolven som varit populära i generationer. Med högt ställda krav på livslängd och funktionalitet ger Leva Tradition ett lättstädat golv med en slitstark färg. Golvet har en tjocklek på 14 mm, är färdigt och kan användas direkt efter läggning. Golvet ska läggas på fast och plant underlag och är anpassat för att få plats under inåtgående dörrblad i de flesta svenska hem.

  missing tag

  Leva Sekel - Ett tjockare golv, redo att läggas direkt på regeln! 

  Leva Sekel är ett färdigmålat massivt furugolv som för tankarna tillbaka till breda handmålade golv i svenska herrgårdar. Med högt ställda krav på livslängd och funktionalitet ger Leva Sekel ett lättstädat golv med en slitstark färg. Golvet har en tjocklek på 25 mm, är färdigt och användas direkt efter läggning. Golvet ska läggas på reglar eller fast och plant underlag.

  missing tag

  3 färger som passar alla hem

  Leva golven kommer i tre olika färger så du enkelt kan hitta den färg som passar ditt hem bäst. Golven är målade med en väldigt slitstark och tålig vattenbaserad industrifärg som är speciellt framtagen för att klara av allt vad vardagen kan bjuda på. 

  missing tag

  Leva - Grå 

  En lättmatchad ljusgrå ton som funkar i alla hem och ger rummet en härlig lyster. En perfekt färg som tillåter att du låter färger ta plats i ditt hem. 

  missing tag

  Leva - Beige 

  En varm beige ton som går utmärkt ihop med dem tidsenliga naturtrogna färgerna som vi idag ser i många hem. Passar utmärkt i så väl kök som vardagsrum eller sovrum. 

  missing tag

  Leva - Vit 

  En klassisk vit färg som verkligen låter golvet ta plats. Den vita tonen matchar alla Moelvens standard lister, de flesta innerdörrar, fönster och garderober. 

  Prata med din lokala XL-BYGG-handel om du är intresserad av att veta mer om Leva!