Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • MaterialMännen, Sveriges enda kompletta Bygg- & Möbelvaruhus.

  Vår affärsidé:

  "Till proffs och den medvetne konsumenten skall vi erbjuda kompletta lösningar inom byggnation, industriförnödenheter och hemmiljö till marknadsriktiga priser".

  MaterialMännen är moderbolaget i en koncern som i huvudsak bedriver detaljhandel inom bygg- och möbelbranschen. 1975 grundade Håkan Carlsson MaterialMännen i Vimmerby. Vi finns idag i sex orter: Vimmerby (huvudkontor), Västervik, Oskarshamn, Valdemarsvik, Eksjö och Tranås. Fyra av dessa har fullsorterade möbelvaruhus (Vimmerby, Västervik, Oskarshamn och Eksjö). I koncernen ingår också ett centrallager, beläget i Vimmerby. Dessutom finns det fem fastighetsbolag inom koncernen, med verksamhet i Västervik, Valdemarsvik, Oskarshamn, Eksjö och Vimmerby.

  Vårt unika koncept med fullsortiment inom hus och hem; att kunden bara ska behöva besöka ett inköpsställe för att handla, gör oss till Sveriges enda kompletta bygg- och möbelvaruhus. Grundkonceptet är detsamma sedan 1970-talet, men har utvecklats hela tiden enligt efterfrågan på marknaden.

  Vi har ett brett sortiment med produkter av hög kvalitet och kända varumärken inom hus och hem. Våra avdelningar innefattar Bygg, Golv/Färg, Möbler/Heminredning, Kök, Bad, Vitvaror/Småel. MaterialMännen ingår i olika inköpskedjor; Woody (bygg- & butik), Happy Homes (golv & färg) och Svenska hem (möbler). MaterialMännens kundgrupp består både av proffs och konsumenter. Vårt varumärke är stabilt och välkänt inom vårt geografiska område. Vi är ca 90 årsanställda och omsätter ca 150 miljoner om året.

  Våra ledstjärnor beskriver hur vi är när vi är som allra ”bäst på hus och hem” och genomsyrar hela vår verksamhet; i mötet med kunder, leverantörer, samarbetspartners och kollegor:


  Säljande
  Kunniga
  Ansvarstagande
  Positiva
  Affärsmässiga