Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • Tilläggsisolering

  Att tilläggsisolera exempelvis vinden, fasaden eller ytterväggen är en miljö- och plånboksvinst.

  Varför inte passa på att tilläggsisolera samtidigt som det är dags för fasadrenovering? Det är något du bör fråga din kund då fördelarna är flera. Eftersom energibehovet minskar är det inte bara ekonomiskt fördelaktigt utan dessutom en rejäl vinst för miljön. Husets värde kan också höjas vid en eventuell försäljning. Lägg också till att isoleringen går väldigt snabbt att montera.

  – Tilläggsisolering ger ett bättre inomhusklimat, säger Johan Leander, teknisk rådgivare på Rockwool. Våra produkter har dessutom stenullens alla fördelar. De är brandsäkra, fuktavvisande, ljuddämpande och så klart värmeisolerande.

  Med den nya guiden för tilläggsisolering blir det ännu enklare att isolera. Häri finns all hjälp som behövs, och med tydliga tabeller är det lätt att jämföra olika konstruktioner med varandra. På så sätt blir det också smidigt att visa kunden exakt hur mycket energi – och därmed även pengar – som sparas med tilläggsisolering.
  – I guiden hittar du snabbt U-värden och kan enkelt räkna ut energibesparingarna vid renovering av tak, väggar, golv och rör, säger Johan Leander. Guiden innehåller även korta instruktioner för varje isoleringslösning och särskild hänsyn har tagits till att undvika eventuell fukt- och brandproblematik. Två punkter som är extra viktiga att tänka på vid tilläggsisolering.