Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • FÖRSÄLJNINGSCHEF B2B

  OM OSS

  XL Bygg MaterialMännen är ett komplett bygg- och möbelvaruhus. Vi är ett familjeföretag i andra generationen, det gör oss till ett bolag med korta och snabba beslutsvägar, hög flexibilitet och stor gemenskap. Vi finns i Vimmerby (huvudkontor och Centrallager), Västervik, Valdemarsvik, Oskarshamn, Eksjö och Tranås. Vi är stolta över vårt breda sortiment, våra produkter av hög kvalitet och vår kunniga personal. Vi ingår i tre starka fackhandelskedjor XL Bygg, Svenska Hem och Happy Homes. Vårt varumärke är stabilt och välkänt inom vårt geografiska område sedan 48 år tillbaka. Vi är 67 årsanställda och omsätter 198 miljoner om året med målsättning om att passera 200 miljoner 2023. Försäljningen är fördelad på 68% proffs och 32% konsument.

  MATERIALMÄNNEN ERBJUDER

  Våra ledord är Säljande, Kunniga, Ansvarstagande, Positiva och Affärsmässiga, vilka genomsyrar hela verksamheten. Vi värnar om våra medarbetare och ser oss som ett team där vi tillsammans sätter strategier för framtiden. Vår strävan har alltid varit att ligga i framkant och vara nytänkande. Det ska vara utvecklande men också roligt och trevligt att vara anställd hos oss. Vi hoppas att även du vill vara med och bidra till arbetsglädje och lönsam framgång. Tillsammans arbetar vi för att ”Let winning be a habit”.

  OM ROLLEN

  Som en del av vår satsning framåt söker vi nu en försäljningschef dedikerad till vår proffsförsäljning. Hos oss får du ett stimulerande och omväxlande arbete med både strategiskt och operativt försäljningsarbete direkt kopplad till utveckling av affären och våra säljare. Den viktigaste delen är att utveckla, coacha och följa upp. Du ska driva försäljningen mot högt uppsatta mål och tillsammans med våra B2B säljare arbeta för att på ett framgångsrikt sätt uppnå dessa samtidigt som du själv kommer att driva egen försäljning genom kundbearbetning inom vårt geografiska affärsområde. Ditt arbete sker nära våra platschefer och VD.

  Vi erbjuder dig en möjlighet att ansvara för att uppnå vår tillväxtstrategi och du blir en nyckelperson för utveckling av våra befintliga samt nya kundrelationer. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

  DIN PROFIL

  Målstyrt lagarbete, försäljning, resultat och affärsmannaskap finns i ditt DNA.

  Du motiveras av att skapa affärer och är nyfiken på kundens behov. Som person är du van vid att bygga relationer, vara lyhörd och anpassa ditt sätt att bemöta olika typer av människor. Du klarar av ett högt tempo, hanterar många bollar i luften och samtidigt vara strukturerad och drivande.

  Du trivs i en roll där du får stort utrymme att driva arbetet framåt, komma på egna idéer och sätta upp höga mål som du arbetar tillsammans med ditt säljteam för att uppnå. Rollen innebär dagligt och nära samarbete med våra säljare och platschefer, så vi ser att du trivs att arbeta i team och är en naturlig lagspelare som har lätt för att samarbeta och agera bollplank.

  ORD SOM BESKRIVER DIG

  • Ambitiös
  • Kommunikativ
  • Prestations- och resultatinriktad
  • Strukturerad
  • Stödjande, lyhörd och empatisk
  • Positiv

  Viktigast är att du har ett brinnande intresse för att göra affärer!

  ERFARENHETSKRAV

  Erfarenhet av styrning, uppföljning och förhandling inom försäljning.

  Det är meriterande om du har arbetat i något led inom byggsektorn tidigare men ej avgörande, viktigast är att du har förmåga att skapa goda säljresultat.

  Dokumenterad erfarenhet i ledande befattning från försäljning med egna säljare, minimum 3-5 år.

  LÖN

  Månadslön

  ANSTÄLLNINGSVILLKOR

  Tillsvidare som föregås av 6 månaders provanställning. Heltid 100 %.

  Tjänsten innefattar resor, i första hand i vår region.

  KRAV

  B-körkort.

  SÅ ANSÖKER DU

  Maila din ansökan senast 2023-04-16 till Linda Carlsson, VD, lc@materialmannen.se

  missing tag
  missing tag