Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • XL-BYGG KG Ahlqvist

  En familjeägd bygghandel i tredje generationen.

  Vi är ett familjeföretag som startades 1964 då Karl-Gustav "KG" Ahlqvist köpte snickeri med tillhörande brädgård av Knut Holmberg (Tidigare Holmbergs snickeri).

  17 april 2009 så blev vi tillsammans med 100 andra fristående bygghandlare XL-BYGG när vår kedja Byggtrygg profilerade om sig till för att tillsammans skapa ett starkare varumärke. En resa som vi är både stolta och glada över att ha varit med på sedan starten. 

  Utvecklingen som en del av XL-BYGG innebar att vi efter ett par år insåg att det inte längre fanns utrymme eller möjlighet att utvecklas i våra dåvarande lokaler Södervärnsgatan. Så den 2 januari 2014 nyöppnade vi i våra nya lokaler på Verkstadsgatan på norra delen av Skarphäll. Där vi håller till än idag.

  Snickeriverksamheten som var grunden när KG startade 1964, fasades ut under slutet av 90-talet och under tidiga 2000 så såldes de sista maskinerna för att ge mer utrymme åt bygghandeln. 

  Utvecklingen inom byggbranschen har gått fort de senaste decennierna och idag är vi en ren bygghandel både för proffs och privatpersoner med fokus på kvalité och service. Vi har 20st anställda, fördelat på butik, lager och kontor. 


  Välkommen till en Riktig bygghandel!

  missing tag
  missing tag

  Bild från butiken 1985 samt ett urklipp från lokala tidningen Karl-Gustav 1972.

  missing tag
  missing tag