Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • 1500 lagspelare är redo att hjälpa dig med ditt nästa byggprojekt

  Samarbete är nyckeln till framgång, även i vår bransch. På XL-BYGG är vi 1500 medarbetare på cirka 80 anläggningar över hela landet, och vi har en unik kunskap och erfarenhet som du som proffsbyggare har stor nytta och glädje av. Vi kan förenkla din arbetsdag och sänka kostnaderna för dina byggprojekt om du involverar oss redan från projekteringsstadiet. Vi vill helt enkelt att du ska se oss som en del i ditt bygglag. Det är då vi gör störst nytta med vår kunskap, våra produkter och våra tjänster.

  Våra kärnvärden

  Vårt övergripande mål är att göra din arbetsdag både enklare och roligare. Därför har vi alla inom XL-BYGG enats om två gemensamma kärnvärden: Förenkla och Berika.

  FÖRENKLA

  Står för att vi ska göra din arbetsdag enklare med rätt produkter och system, med förbättrad logistik, effektiva tjänster och en professionell rådgivning vid varje enskilt projekt. Allt bottnar i vår starka lokala förankring och den djupa kunskap vi har om lokala förhållanden.

  BERIKA

  Står för att vi strävar efter att ge våra kunder en service i världsklass genom ett mer personligt engagemang i dina projekt. Vi ska också hjälpa våra kunder att själva utvecklas i sina yrkesroller med inspiration och kunskap. Vi erbjuder t ex demonstrationer och utbildningar i hur man bygger hållbart.

  Vår roll i din byggprocess

  Vi ser oss själva som en affärspartner genom hela byggprocessen. I alla delar kan vi bidra till att öka din effektivitet och lönsamhet genom att göra ditt arbete smidigare, lättare och säkrare. Ge oss några minuter så sätter vi oss tillsammans och går igenom vad vi kan hjälpa dig med före, under och efter ditt projekt, för att göra det så enkelt och smidigt för dig som möjligt!

  Före byggprojektet

  Redan på startmötet kan vi fungera som ett bollplank för dig och ge råd kring materialval och metoder för att spara tid och kostnader. Vid projektstart lägger vi också upp en leveransplan tillsammans, helt anpassad till just ditt projekt.

  Under byggprojektet

  Är det nåt man kan vara säker på så är det att saker och ting förändras under projektets gång. Därför kan vi lägga in avstämningsmöten under byggets gång. Vi erbjuder också konfektionering och en rad olika leverans- och logistiktjänster som gör jobbet enklare, till exempel färdigkapat virke, mellanlagring och lägenhetspackat.

  Efter byggprojektet

  När bygget är klart har vi en gemensam utvärdering av vår insats. Vad gick bra och vad kan bli bättre till nästa projekt? Det är värdefulla erfarenheter för oss båda och ett bra sätt att stärka vårt lagarbete ytterligare.

  Personlig service över hela landet

  XL-BYGG är en kedja av egna bygghandlare och det betyder att alla våra handlare äger och driver sina egna anläggningar under ett gemensamt varumärke. Tillsammans bildar vi Skandinaviens största bygghandelskedja.

  Det ger oss den stora kedjans resurser och den lokala handlarens kunskap och engagemang. Tillsammans gör vi stora gemensamma inköp, vilket gör oss till en prioriterad kund hos tillverkarna. Därför får vi också produkter och material av hög och jämn kvalitet, och säkra leveranser. Alla våra anläggningar är certifierade träexperter. Det stora flertalet är dessutom kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

  Alltid hos XL-BYGG

  Alla behöver vi inspiration och kunskap för att utvecklas som yrkesmänniskor. Därför erbjuder vi våra kunder utbildningar och demonstrationer av nya produkter och byggsystem, ofta tillsammans med våra leverantörer. Genom kedjans gemen – samma utbildningsprogram, XL-Akademin, erbjuder vi även anpassade kurser för proffsbyggare. I vissa fall kan vi också hjälpa våra kunder med deras marknadsföring.

  Utbildningar inom:

  • Juridik
  • Logistik
  • Ekonomi
  • Arbetsmiljö etc.

  • Information om nya byggsystem och normer inom branschen.

  • Praktiska tester/demonstrationer av nya produkter och tekniker.

  • Gemensamma arbetsplatsskyltar/ profilerade arbetskläder

  Vi förenklar din arbetsdag – Kontakta oss!

  Vänligen kontakta din lokala XL-BYGG butik för att se vilka tjänster de erbjuder. Lokala variationer kan förekomma.