logotyp
XL-BYGG AB

VSB Västsvensk Byggskruv

Västsvensk Byggskruv AB 

Västsvensk Byggskruv AB startades 1985. Sen dess har företaget ständigt utvecklats och räknas i dag till ett av landets ledande i branschen. Vårt mål är att tillhandahålla skruv och infästning med marknadens högsta kvalitet. Detta sker genom kontinuerlig produktutveckling och kvalitetsuppföljning.

Sedan flera år tillbaka lägger vi också stort fokus på vårt miljöansvar och arbetar aktivt för att minska vår miljöbelastning. Detta sker såväl i produktion som i t ex val av förpackningsmaterial. Företaget är även ISO14001- och ISO 9001-certifierat.

 

Vi är specialiserade på produkter huvudsakligen till bygg, snickeri, el och VVS. Sedan starten har vi utvecklat och arbetat fram en rad helt egna varumärken som vi är extra stolta över. Bland annat:

 

Jetting Screws

En patenterad träskruvserie med unika idragningsegenskaper. Dessa har uppnåtts genom att förse skruvarna med en skärande borrspets samt snedställda och längsgående skär mellan gängorna. Serien består i dag av sex olika typer av träskruv.

Turbo trall och Turbo spånskruv

Även Turbo Trall- och Turbo Spånskruv är uppbyggda med liknande design som Jetting Screwsserien. Skruvarnas design innebär minskad iskruvningstid och minimerad risk för sprickbildning. Denna geometri har patenterats och är därför exklusiv för V/S/B.

Thonic Inspektionsluckor

Thonic är en serie med inspektionsluckor för alla behov och krav. Inspektionsluckan är ett uppskattat val av arkitekter, med hög finish både när det gäller passform och ytbehandling. Dessutom med marknadens enklaste och snabbaste montage.