logotyp
XL-BYGG AB

Thermotech

Thermotechs vattenburna golvvärme är ett lättinstallerade system för alla typer av underlag både vid renovering och nybyggnation. Vi kundanpassar projektering och beräkningar så att du alltid få en trygg och effektiv lösning. Våra produkter har hög kvalitet, god funktion och snygg design.

 

Komplett leverantör av vattenburen golvvärme

Thermotech utvecklar, tillverkar, projekterar, säljer och levererar kompletta kundanpassade system för vattenburen golvvärme och vattendistribution. Vi är idag en av Skandinaviens ledande leverantörer.

 

Hos XL Bygg kan du beställa ett skräddarsytt golvvärmesystem, anpassat efter just dina behov och förutsättningar. Thermotech har ett komplett golvvärmesortiment för såväl nybyggnation som renovering. Vi har lösningen oavsett underlag och bygghöjd. Thermotech hjälper till att rita upp och beräknar varje installation, så att du får bästa möjliga komfort i din bostad.

 

Många fördelar med golvvärme

Vattenburen golvvärme från Thermotech är ett komplett värmesystem som ofta ersätter väggmonterade radiatorer. Detta lågtemperatursystem fungerar bra under alla typer av golv och passar bra tillsammans med en energisnål värmekälla som t.ex. värmepump, pelletspanna eller solvärme – eller en kombination av dessa. Våra projektörer bidrar genom att rita och dimensionera ditt golvvärmesystem så att det blir så effektivt som möjligt. På så vis hushåller vi både med uppvärmningskostnader och miljöresurser.

 

Thermotechs sortiment

Beroende på underlag, isoleringsbehov och tillgänglig bygghöjd kan golvvärmen gjutas in eller läggas i spårade cellplast eller bärande spånskivor.

Vårt Minifloor-system är det som bygger allra minst med sitt 8 mm rör. Det är lämpligt för både våtrum och torra utrymmen upp till ca 12 m2. Kompletterat med vår minsta shunt TMix XS får du ett varmt golv även när den ordinarie värmekällan är avstängd, t.ex. under sommaren.

Vi har ett brett sortiment av fördelare och shuntar. Shunt behövs när golvvärmen ska kombineras med vanliga radiatorer. De rostfria produkterna levereras komplett monterade vilket ger en enkel installation.

Vårt sortiment av trådburen och trådlös rumsreglering har den senaste tekniken för optimering av driften med hänsyn till historisk data. Rumstermostat som placeras på väggen finns både i vår egen stilrena design och med display.

Vi har även system för markvärme och uterum.

 

Historien bakom Thermotech

Det hela tog sin början 1993 när Thermotech startade som ett projekt under det kommunala bolaget Energidalen i Sollefteå. Målet var att skapa arbetstillfällen i den lilla  norrländska staden. Uppdraget var att ta fram ett system för vattenburen golvvärme.

 

Två praktikanter anställdes och ganska snart såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. De ifrågasatte det konventionella, och med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov, kunde företaget börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Man hoppade över grossistledet för en närmare kontakt med kunderna och satsade på mer förmonterade produkter. 

 

I Sollefteå finns än idag produktion och huvudlager med sysselsättning för ca 20 personer. Golvvärme står fortfarande för huvuddelen av verksamheten, men sedan 2010 har även rörsystemet vuxit och tagit betydande marknadsandelar. 

Försäljningen sker utan mellanhänder vilket ger möjlighet att på lagret i Sollefteå tillverka och leverera skräddarsydda lösningar till kunderna.

Förutom i Sollefteå, finns Thermotech nu representerade med huvudkontor i Umeå, försäljningskontor i Sundsvall, Örebro, Norrtälje, Vårgårda, Växjö, Malmö samt dotterbolag i Ekenäs och St Petersburg.