logotyp
XL-BYGG AB

Tarkett

Tarkett marknadsför golv och vägg för hemmiljö samt hela funktionslösningar för golv och vägg i offentlig miljö. Vi erbjuder ett rikt utbud av plastgolv, trägolv, laminatgolv, linoleum, textilgolv samt våtrumsgolv och vägg. Tarkett, med en historia som spänner över mer än 125 år, är en av världens största tillverkare av plast- och trägolv och säljer mer än 1 miljon kvadratmeter golv dagligen.

Hos XL-BYGG hittar du framför allt vårt sortiment inom trä- och laminatgolv. Det är ett heltäckande sortiment med lösningar för alla behov och plånböcker.

Våra trägolv är omsorgsfullt tillverkade utifrån de tuffa krav vårt Nordiska klimat ställer på våra golv. Ett starkt låssystem, treskiktsprincip och höga krav på materialet i mellanskiktet gör att Tarketts trägolv är mycket stabila vilket förhindrar sprickbildning. Lägg till detta marknadens mest slitstarka lack, Proteco, och du får ett golv du kan leva länge med. I vårt sortiment hittar design i allt från traditionell 3-stav Ek till moderna plank som redan i fabrik bearbetats för att ge ett slitet uttryck. Modern vintage helt enkelt. Vi erbjuder också olika tjocklekar på golv beroende på vilket behov du har av omslipningsmöjligheter eller vilka krav din yta ställer på golvet.

Tarketts laminatgolv är tillverkade efter samma hårda kvalitetskrav som våra trägolv. Här är designspektrat ännu bredare. Du hittar både klassiska trämönster, svarta & vita, stenmönster och trämönster i en mängd utföranden och färger. Samtliga är mycket slitstarka och lättlagda. En del har Tech3S i fogen vilket ger ett extra skydd mot fuktgenomträngning och förhindrar svällning. En del har SoundLogic baksida vilket dämpar ljudnivån både i rummet och mot rummet under. Oavsett vilka Tarkettgolv du väljer får du ett golv du kan leva länge med.