logotyp
XL-BYGG AB

Sundolitt

Det bästa vi i byggbranschen kan göra för miljön är att isolera mer. Isolering av hus är den investering som minskar växthusgaserna mest och har störst effekt per investerad krona. Sundolitt har drygt 50 års erfarenhet av att tillverka produkter av expanderad polystyren. I detta material tillverkar vi isoleringsprodukter för både nybyggnation och renovering. Vi tillverkar ett brett produktsortiment för grunder, tak, väggar, och golv.

 

Nyproduktion

Om du väljer ett grundsystem från Sundolitt gör du ett klokt val. Ett val som lönar sig under själva byggprocessen men även när huset har tagits i bruk. Fördelarna är många.

Plan schaktbotten och inget formningsarbete

Med Sundolitts grundlösningar undviks krångliga och dyra schaktarbeten, kostnader för dyr, tvättad makadam samt glesform med tillhörande formningsarbete. 
Cellplasten i kantbalken blir både gjutform och isolering.

Fuktskydd och isolering i ett

Med cellplastisolering under betongplattan blir grunden både välisolerad och fuktsäker.

Låg energiförbrukning

Grunderna ger ett komfortabelt inomhusklimat och låg energiförbrukning. Väljer man någon av våra extra isolerande grunder och med extra isolering under plattan blir 
värmeförlusterna riktigt låga.

Komplett grund-allt ingår

När man köper en grund från Sundolitt så ingår allt du behöver. Vi dimensionerar och mängdberäknar. Dessutom ingår alltid alla tillbehör som behövs för montaget. 
Komplettera endast med betong och armering.

 

Renovering

Att tilläggsisolera huset är fortfarande en av de klokaste investeringar man kan göra. Sundolitt har det som behövs för att isolera väggar, golv och tak. Våra skivor i eps finns många densiteter och storlekar. Isolerar man med Climate- en produkt som har 20 % bättre isoleringsförmåga får man ytterligare fördelar då man vill isolera extra mycket eller har ont om plats.

Med Sundolitts nya ROT-paket är det möjligt att ha det varmt och gott till lägre uppvärmningskostnader. Med paketet har man möjlighet att öka komforten på golvet inomhus samtidigt som värmeförlusterna i kantbalken minskar. I ROT-paketet för villor används kant- och markisolering för att isolera sockeln vilket bidrar till att det byggs upp en värmekudde under huset. Detta värmer grunden och tjälen stängs ute.

 

Mer information hittar du på: www.sundolitt.se