logotyp
XL-BYGG AB

NorDan

NorDan

NorDan-koncernen är en av skandinaviens ledande fönster- och dörrproducenter. Vi har cirka 1600 medarbetare och en omsättning för koncernen på 2,3 miljarder kronor. Bolaget grundades 1926. Vår främsta marknad är Norge, Sverige, Storbritannien och Irland. Vi exporterar också produkter till en rad andra länder.

NorDan har i 90 år visat hur teknologi, innovation och nyskapande resulterat i kvalitet. Vi tillverkar framtidens fönster och dörrar.

En viktig arbetsgivare

Våra fabriker är nyckelföretag i de lokala samhällena där vi är etablerade, och NorDan är en viktig arbetsgivare både i Norge, Sverige och Polen. Vi har idag runt 1600 medarbetare fördelade på ledning, försäljning och marknad, produktion och produktutveckling.

Europeisk närvaro

Huvudmarknaden för NorDan är Norge, Sverige, Storbritannien och Irland, men vi exporterar också till en rad andra länder. Huvudkontoret ligger på Moi i södra Rogaland. Vi har fabriker på Moi, Otta och Egersund i Norge. I Sverige har vi fabriker i Bor, Kvillsfors och Tanumshede. Vi har även fabriker i Wolsztyn och Powodowo, Polen.

Kvalitet av tradition

Ända sedan vår etablering 1926 har vi producerat innovativa produkter av hög kvalitet med trävirke som viktigaste råvara. Även om mycket har skett på området när det gäller produktionstekniker garanterar vi kvaliteten på hantverket vi levererar. Vi har lång tradition av kvalitet. Produktserierna Tanum, Kultur, Bor, Kvillsfors, NTech och HelAlu ingår i bolagets produktportfölj.

Mer information, besök oss på www.nordan.se