logotyp
XL-BYGG AB

Falu Rödfärg

Falu Rödfärg väcker tankar och minnen hos de flesta. Det är inte så konstigt eftersom färgens historia går långt tillbaka i tiden, ända till 1500-talet. Sedan 1764 har färgen tillverkats hos oss, i princip på samma sätt och med samma recept som nu. Därför har det också hunnit bli Sveriges mest beprövade husfärg. 

Idag är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar. Det naturliga pigmentet från Falu Gruva gör färgen helt unik. De flesta slamfärger påverkas av solljuset, särskilt röda färger är känsliga. Men Falu Rödfärg håller sin kulör, år efter år så du slipper måla om ditt hus lika ofta. I pigmentet finns 20 naturliga mineraler som gör att träet konserveras. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar Falu Rödfärg våra hus. 

Att måla sitt hus handlar också om ekonomiska värden. Kulören håller över tid, och även när huset är nymålat ser den medvetna skillnaden. De naturliga kiselkristallerna reflekterar ljuset på ett sätt som en syntetisk färg aldrig kan göra. Därför har Falu Rödfärg en lyster som ingen annan husfärg.