logotyp
XL-BYGG AB

Cembrit

Fibercementskivor för fasad.

Fibercement är hjärtat i Cembrit, men vi är mycket mer än produkter. När du väljer Cembrit skivor kommer du inte bara dra nytta av de unika egenskaperna hos materialet. Cembrit är en av XL-Byggs unika partner som kan hjälpa dig att bygga tryggt och fuktsäkert.

Vårt sortiment av fibercementskivor är brett med specialskivor för olika ändamål: Fasadskivor, byggskivor, brandlösningar och yttertak 

Skivorna kommer med system för hållbart byggande och estetiskt attraktiva lösningar. Fuktsäkerhet finnes. Styrka likaså. Våra varumärken är starka och vi är ledande i Sverige.

 

Där kraven är många

Skivorna i MINERIT CONCEPT som finns i lagret hos XLBygg är specialiserade för att kunna lösa sina användningsområden på bästa sätt. Det är därför viktigt att rätt produkt väljs. 

  • Cembrit Multi Force finns i soprum och andra innerväggar där kraven är extra tuffa 
  • Cembrit Windstopper som är ett fuktsäkert vindskydd 
  • Cembrit Construction är Sveriges vanligaste fasadskiva 
  • Cembrit Rock med stenkross för marksocklar

 

Trött på fasadunderhåll?

Med lättbyggnadsteknik och fibercementskivor kan man skapa dekorativa och funktionella fasader. Skivorna och systemen är lika användbara på alla typer av byggnader; höga som låga, stora som små, enkla som spektakulära... 

Det finns mycket utrymme för såväl visioner som fantasi när en skivfasad komponeras. Vi har flera system och kunskap om skivfasader som bygger på erfarenheter från hela världen.

Lackerade och genomfärgade fasadskivor skräddarsys ofta och levereras direkt från fabrik till bygget. Ett urval av de genomfärgade kan köpas i standardformat från lager i Sverige. 

 

Mer om  robust fibercement

Läs mer om robust fibercement och ta del av vår kunskapsbank på Cembrit.se


Mer information hittar du på: www.cembrit.se