logotyp
XL-BYGG Nykvarn

Dags att byta tak?

Hos oss kan du får taket monterat & klart

Livslängden på takplåt och takpannor är ca 30–50 år och för lertegelpannor upp till 100 år. Undertaket – pappen – har kortare livslängd på cirka 30 år, och det är oftast den som avgör när det är dags för takbyte. Trasiga takpannor eller torrsprickor i pappen är tydliga tecken på att det är dags för ett nytt tak.


TÄNK PÅ TAKSÄKERHETEN

Taksäkerhet både förebygger olyckor och skyddar ditt tak. Du som husägare är ansvarig för husets säkerhet. Använd rekommenderade taksäkerhets-produkter – stegar, tak­bryggor, glidskydd, nockräcken och livlinefästen. 

LERTEGEL OCH BETONGPANNOR

Vi har allt från exklusivt glaserade taktegel till kostnadseffektiva betongpannor. Allt som gör ditt nya eller renoverade tak komplett och säkert.

PLÅTTAK

Vi erbjuder takplåtsprofiler för alla typer av byggnader och taklutningar. Rätt monterad plåt har också bra egenskaper för att klara vårt tuffa klimat. Variationen av profiler och färger är stor och hos oss finns trapetsplåt, takpanne- och bandtaksprofiler.

TAKAVVATTNING

Unika lösningar, valfrihet och perfekt slutresultat – Vi säljer marknadens mest omfattande och beprövade system. Den galvaniserade stålplåten med dubbelt färgskikt ger en god väderbeständighet, mycket gott rostskydd, hög färgstabilitet och en tålig vacker finish. Du kan även få dina stuprör och hängrännor i flera olika färger.

MONTERAT & KLART

För dig som inte vill, kan eller har tid erbjuder vi konceptet Monterat & Klart. Behöver du nya dörrar, fönster, ett nytt tak eller golv så kontaktar du bara oss på XL-BYGG. Med hjälp av hantverkare som vi jobbar med på din ort utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en enda faktura. Läs mer om Monterat och Klart här!