XL-BYGG Moraträ
Öppettider

Viktigt att checka taket regelbundet

Christer tog hjälp av Monterat & Klart.

Tak håller i många år. Men det är bra att kontrollera det regelbundet för att undvika skador som kan kosta dig mycket pengar i längden. Christer Petterson i Norrköping tog hjälp av XL-BYGG när han behövde byta tak.


Att inte byta taket i tid kan bland annat leda till skador på vinden och på väggarna inomhus. Att kontrollera sitt tak regelbundet är ett bra sätt att undvika sådana skador. Kolla efter sprickor i pannorna eller i plåten och se om läkten (det skyddande lagret under takpannorna) är fuktig, då är det bra att göra något åt det.

Christer Petterson i Norrköping upptäckte att det var hög tid att byta tak på hans hus.
– När betongpannor började tappa stilen och ytskiktet försvann undan för undan, var det var hög tid att både säkra taket och förändra husets utseende, säger han.

Christer Petterson tog kontakt med XL-BYGG för att genomföra projektet. Han använde sig också av tjänsten Monterat & Klart. Med Monterat & Klart får du inte bara hjälp med rådgivning och att välja rätt material, när det behövs kommer experterna hos XL-BYGG hem till dig för att ta mått och se vilka olika arbetsmoment som behövs. Sedan lämnas en offert med pris till dig på arbete inklusive de varor som behövs för att allt ska bli komplett och klart. XL-BYGG:s montörer kommer sedan hem till dig och utför jobbet.

På det sättet kan du vara säker på att jobbet utförs på ett säkert sätt av erfarna hantverkare och du sparar tid genom att låta XL-BYGG hitta hantverkarna som gör jobbet åt dig.
– Via XL-BYGG och Monterat & Klart tog jag hjälp av ett riktigt takläggarproffs. Det rekommenderar jag gärna andra som går i takbytartankar att göra, säger Christer Petterson.

XL-BYGG lokala bygghandlare finns där du bor och har därför många års erfarenhet av hur byggsituationen ser ut i just ditt område. De hjälper dig att välja rätt material och bollar gärna idéer med dig, oavsett om det är ett stort eller litet projekt du ska göra.