logotyp
XL-BYGG Luleå Notviken

XL-BYGG Stenvalls växer

                2019-01-13 

 XL-BYGG Stenvalls AB förvärvar Lidbergs Trä i Boden

 

XL-BYGG Stenvalls med byggvaruhus i Norr- och Västerbotten expanderar ytterligare med förvärv av Lidbergs Trä i Boden. Sedan starten 2006 har XL-BYGG Stenvalls expanderat kraftigt med etableringar av anläggningar från Umeå i söder till Kiruna i Norr.

 

-          - Vår huvudmarknad är Norrland, där vi säljer byggvaror och norrländskt virke till våra proffs- och privatkunder. Många av våra proffskunder jobbar över hela regionen, då är det viktigt att vi har etableringar på orter där våra kunder verkar. Vi vill kunna erbjuda våra kunder bra och lättillgängliga anläggningar med ett brett urval av produkter i lager och kunnig personal på plats, säger Henrik Morin, VD, XL-BYGG Stenvalls.

XL-BYGG Stenvalls har en stark norrländsk förankring och etableringen i Boden är ett steg i riktningen att växa ännu mer i Norrland.

-         -  Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att förvärva ett snart 50 år gammalt företag och vi kommer fortsätta vår satsning i dess anda, säger Henrik Morin, VD XL-BYGG Stenvalls.

 

XL-BYGG Stenvalls ägs av den familjeägda koncernen Stenvalls Trä AB som har sina rötter i Sikfors, Norrbotten. Stenvalls Trä AB har flera sågverk i Norrbotten och har några av Sveriges mest kvalificerade anläggningar inom träförädling med mycket hög vidareförädling. Utöver verksamhet inom trä- & byggvaruhandel äger Stenvalls Trä också bolag inom helikoptertransporter och IT. Verksamheten omsätter ca 1 miljard kronor per år.

 

-         -  Vi har en lång historia i sågverksbranschen och vidareförädlar norrländsk skogsråvara. Vi har en stark organisation med starka ägare som vill utvecklas och växa långsiktigt, säger Anna Flink, Operativ Styrelseordförande, Stenvalls Trä AB.

 

Lidbergs Träs ägare Jan-Anders Lidberg är nöjd med uppköpet.

 - Vi är ett familjeföretag och har funnits i Boden i 50 år. Vi är inne på vår tredje generation som driver verksamheten, därför känns det tryggt att veta att vi lämnar över till ett genuint företag som värnar den norrländska andan och den personliga service som vi värderar högt. Jag är övertygad om att de kommer driva denna anläggning med engagemang och kunden i centrum, säger ägare Jan-Anders Lidberg.

Lidbergs Trä i Boden kommer byta namn till XL-BYGG Boden och blir XL-BYGG Stenvalls nionde byggvaruhus.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Henrik Morin

VD

 

 

XL-BYGG STENVALLS AB • Nordkalottvägen 11 • 972 54 Luleå

Telefon +46 10-690 10 05

Mobil: +46 70 184 10 06

Henrik.morin@xlbyggstenvalls.se www.xlbygg.se/lulea