TILLSAMMANS SKAPAR VI ETT PERFEKT RESULTAT!

För dig som är husägare finns det alltid något roligt projekt att ta tag i – särskilt så här års. Och om du funderar på att fixa fasaden så är det nu du ska göra det. Dels för att sommaren är den bästa tiden att måla, och dessutom för att vi nu har extra bra pris på Beckers Fasad Plus. Den är inte bara extremt lätt att måla med. Den har dessutom suverän kulörhållning och ger maximalt skydd åt din fasad i många år. Tillsammans fixar vi allt!

SUPERDEALS PÅ KVALITETSFÄRG FRÅN BECKERS
 • PERFEKT FASAD PLUS – VÅR BÄSTA TÄCKFÄRG

  Vår bästa täckfärg för träfasader. Perfekt Fasad Plus har suverän kulörhållning över lång tid och ger träfasaden maximalt skydd. Perfekt Fasad Plus har god utflytning, torkar snabbt och kan målas på de flesta tidigare målade ytor.

  • Färgen flyter ut lätt, och efter bara två strykningar ger den ett perfekt resultat som skyddar den målade ytan mot väder och vind.

  • Den fylliga konsistensen gör fasaden jämn och slät. Fylligheten gör också fasaden mer tålig, så att träet under färgen får ett bättre skydd.

 • VANLIGA FÄRGTYPER

  Akrylatfärg

  Har extremt bra skydd mot sol, snö och regn och kulören håller väldigt länge förutsatt att man gör ett bra förarbete i form av grundolja och trägrund. Kräver lite underhåll i form av tvättning med jämna mellanrum.

  Alkydoljefärg

  Har ofta en högre glans, samt har ett väldigt bra fuktskydd. Används gärna för att måla staket och detaljer på och runt huset.

  Linoljefärg

  Är en traditionell färgtyp som främst används till antikvariatiskt måleri.

  Slamfärg

  En traditionell färgtyp som är mest känd som Falu rödfärg. Måste strykas ut noggrant och behöver målas om relativt ofta.

  Putsfärg

  Till ren kalkputs används kalkfärg, till cementputs framförallt akrylatfärg. För kalkcementputs används akrylatfärg och silikatfärg.

  NÄR SKA JAG MÅLA?

  • När det är varmare än +7º C, maj–september. Varm luft och jämn temperatur under torkningsprocessen gör att spänningar utjämnas och du slipper krackelering.

  • När det inte är alltför stark solvärme. Om det är stark sol bör du måla ”efter” solen, dvs den fasadsida som ligger i skugga.

  • När det inte regnar eller finns risk för nattfrost/dagg. Undvik också att måla alltför sent på kvällen. När temperaturen sjunker hastigt uppstår kondens på den nymålade ytan och färgen kan bli flammig.

  • Måla aldrig när det är kallt och fuktigt ute. Då ökar nämligen risken för att fasaden krackelerar, angrips av mögel och alger eller får matta fläckar. Måla inte heller när det är för varmt eller i direkt solljus då du riskerar att få värmeblåsor och ”skinntork”.

  SLIPP SKINN PÅ FÄRGEN!

  Ett bra tips är att förvara påbörjade målarburkar uppochned. Då kan det inte bildas något skinn på färgen. Se bara till att stänga locket riktigt ordentligt.

Hitta din närmaste butik som säljer allt till din fasad: