XL-BYGG Herrljunga Brädgård

Snöredskap - XL-BYGG Herrljunga Brädgård

Hos oss hittar du snöskyffel, Snöraka, Snösläde, Borste, Isjärn, Plog, snöslunga och salt. Behovet av redskap varierar stort beroende på boendesituation och var i landet man bor. Givetvis beror det också på vilken typ av snö man ska jobba med.

Rätt redskap för rätt snö

Det är stor skillnad på nyfallen fluffig snö och tung blötsnö och ställer därför olika krav på redskapet. Många gillar att skotta snö medan andra varken har ork eller tid. För dessa kan en snöslunga vara ett bra alternativ. Det finns två typer av snöslungor, enstegs- och tvåstegssnöslungor.

Enstegs

Enstegssnöslunga fungerar för de flesta som inte har mer än 2 decimeter snö att skotta eller stora ytor. Det går även snabbare att skotta med en enstegssnöslunga då den t ex saknar växlar. Enstegssnöslungor är ofta mindre och därmed lättare att förvara. Är det mycket snö, bör man köra försiktigt med en snöslunga så att motorn orkar. Tänk alltid på säkerheten när du använder en snöslunga!

Tvåstegs

Tvåstegssnöslunga föredras när snödjupet är mer än 2 decimeter, eller när skottningsytan är stor som t ex en uppfartsväg eller dylikt. Tvåstegs är dessutom starkare än en enstegs och kastar även snön längre.

Banddrivna snöslungor är ovanliga men har fördelar vid halka och ojämnt underlag. Men för lite snö på liten yta, är kanske en klassisk snöskyffel bäst?