logotyp
XL-BYGG Hans Anders, Ystad
Öppettider

SNA Bahco

Redan 1886 började sågar tillverkas under varumärket "fisk och krok". År 1888 uppfanns rörtången och 1892 skiftnyckeln av en av företagets grundare, JP Johansson. SNA Europe tillverkar idag ett av världens största sortiment av handsågar, sågblad, skiftnycklar, filar, tänger, spärrskaft, hylsnycklar och trädgårdsverktyg m m.

1886 var ett år värt att minnas i flera avseenden. Den industriella revolutionen gjorde landvinningar ute i världen och nya uppfinningar gjorde livet enklare att leva. Det var en tid med häpnadsväckande förändringar. Pionjärer med visioner, kreativitet och entreprenörsanda sådde frön till produkter som vi idag ser som självklarheter.

Den 3 juli 1886 startade JP Johansson Enköpings Mekaniska Verkstad, grunden till vad som idag är Bahco. Samma år började Göran Fredrik Göransson, en annan av Bahcos grundare, att tillverka sågblad av högkvalitativt stål. 1892 uppfann J. P. Johansson skiftnyckeln som idag har tillverkats i över 100 miljoner exemplar och används över hela världen. Detta var början på en framgångsrik era av innovativ produktutveckling och design som än idag kännetecknar SNA Europe, där varumärket Bahco ingår idag.

De senaste 125 åren har präglats av en mängd banbrytande innovationer och många viktiga förvärv. 1982 lanserades det prisbelönta och välkända Ergo® programmet som ett naturligt steg i målsättningen att utveckla marknadens mest användarvänliga verktyg. Vi lyssnar alltid på vad användarna av våra verktyg tycker och önskar. Denna inställning driver oss ständigt framåt i utvecklingsarbetet och är en huvudanledning till att Bahcos Ergo® verktyg som sekatörer, tänger och filar är rena nöjet att arbeta med. I utvecklingsarbetet strävar vi efter att göra verktygen säkrare, effektivare och enklare att använda. SNA Europe investerar en stor del av omsättningen i forskning och utveckling. Vi på SNA Europe ser fram emot framtiden med tillförsikt och tänker fortsätta vårt vägvinnande arbete med att sätta standarder och driva utvecklingen av handverktyg framåt.