logotyp
XL-BYGG Hans Anders, Ystad
Öppettider

Jackon

Jackon är Nordens ledande producent av polystyrenisolering med produktion av både extruderad polystyren (XPS) och expanderad polystyren (EPS). Dessa är vid sidan av Siroc® kantelement våra mest kända produkter och de återfinns hos XL-BYGG. Jackon är ett innovativt företag och produkterna utvecklas kontinuerligt för att anpassas till framtidens krav på isolerförmåga och ökad miljöhänsyn.

Jackon startades 1956 med småskalig tillverkning av cellplast till flytvästar och rörskålar. Drygt 50 år senare är Jackon nordens ledande producent av cellplast med fabriker på 14 orter i Europa. Den breda geografiska spridningen av produktionsorter ger snabba samt kostnads- och miljöeffektiva leveranser.

Inom Jackon används väsentliga resurser på forskning och utveckling för att finna bättre och ekologiskt hållbarare produkter och produktionsmetoder. Alla produkter från Jackon tillverkas med högsta tänkbara kvalitet och med minsta möjliga påverkan på vår miljö. Hela produktsortimentet återfinns på XL-bygg, allt från standardprodukterna EPS, XPS och Siroc  till specialprodukter som Jackon våtrumsskivor, Thermomur väggsystem och Jackon dräneringsskivor.

Jackon är trots sin storlek alltid mån om den enskilde kunden och vi försöker alltid finna den bästa lösningen för kunden. Mycket av det material vi levererar är skräddarsytt efter kundens önskemål. Siroc kantelement kan levereras i nästan alla former, mått, vinklar och ytstrukturer; även element med radie tillhandahålls. Likaså har vi möjlighet att leverera Thermomur väggsystem med radie så man enkelt kan bygga väggar med böljande former, se bild nedan.

Jackon har lösningen, välkommen in och pröva oss!'

Välkommen till möjligheternas Jackon!


Mer information hittar du på: www.jackon.se