logotyp
XL-BYGG Hans Anders, Ystad
Öppettider

Gbo Fastening Gunnebo

Funktionella infästningar och maskiner.

Fastening Systems är ett av fem affärsområden inom Gunnebo Industries och som för flera generationer sedan fokuserar vi, nu som då, på att tillverka riktigt bra produkter. På så sätt möter vi kraven från slutanvändaren, både professionella hantverkare och Gör-Det-Självare. Med stor lyhördhet för marknadens behov och krav levererar vi alltid innovativa och högkvalitativa produkter.


STYRKA OCH INNOVATION

Vad som en gång började med tillverkning av skeppsspik till fartyg i den lilla orten Gunnebo har nu utvecklats till Nordens största och mest moderna tillverkare av infästning.


MILJÖ & KVALITET

Vår strategi är att ha stor medvetenhet om vår miljö och hur vi hushåller med resurser. Vi har en stark egen tillverkningsbas och utvecklingscentra på våra enheter i Sverige och Polen. Dessa är båda miljö och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och 9001. För att utveckla och bibehålla vår kvalitetsnivå har vi de senaste åren gjort stora investeringar i vår produktion. Vi tycker att det är viktigt att ha kontroll på den egna processen eftersom det bidrar till säkerhet i alla tillverkningssteg, från råmaterial till färdig produkt.

 

PRODUKTER FÖR PROFFS

Vårt sortiment är utvecklat för yrkeshantverkare, därför ska du känna dig trygg i den förvissningen att våra produkter håller vad de lovar. Vi vet hur viktigt det är att använda riktigt bra produkter när man utövar sitt hantverk, så vi har lagt mycket tid och kraft på att göra säkra och hållbara infästningar som möter upp mot branschens krav. Vi följer hela tiden de lagstiftningar och rekommendationer som byggsektorn jobbar mot för att du alltid ska ha funktionella infästningar. Vi erbjuder ett fullsortiment av skruv, expander& plugg, keminfästning, spik, bandad spik samt maskiner & tillbehör.

 

SUPPORT

Vår ambition är att vara mer än just en leverantör av infästningar och maskiner, därför erbjuder vi dig alltid tekniska råd och kompletta lösningar. Vi vill hjälpa dig som är kund hos oss med support för hela byggnadsprocessen.


PRODUKTNYHETER

FASADPLUG MQL KLARAR ALLA MATERIAL

Fasadplugg Universal MQL används för infästningar i alla typer av material. Quattro teknologin gör att pluggen expanderar i fyra riktningar och ökar utdragsvärdet oberoende av material. Pluggen har ett patenterat inslagsskydd som gör att man kan knacka in pluggen med skruven indragen en bit, för att sedan skruva i skruven till full expansion. MQL klarar temperaturer från -40o C till +90o.

IMPREG+

IMPREG+ är en elektrolytisk ytbehandling som består av zink och nickel.

Självläkande: En beståndsdel i Impreg+ är zink. Zink har den unika egenskapen att ”självläka” om ytan skadas. Zinken offrar sig för stålet.

Slagtålig och okänslig: Impreg+ är en legering mellan zink och nickel. Ytan är ca tre gånger hårdare än en vanlig förzinkning, vilket ger en slagtålig och okänslig yta.

Värmetålig upp till 300o: Den hårda ytan gör också att den klarar höga temperaturer.

Minimerar galvanisk korrosion: Den starka legeringen minimerar galvanisk korrosion vid kontakt med rostfritt eller aluminium.

Ger produkten skärpa: Den jämna och hårda ytan som Impreg+ har gör att stålets ursprungsegenskaper påverkas minimalt. Det ger en skruv med vass spets, bra bitsspår och en skarp gänga.

Ingen risk för kontaktallergi: Impreg+ urlakar ingen nickel vilket helt eliminerar risken för kontaktallergi.


INSPEKTIONSLUCKOR

Gunnebo Fastening utökar sitt sortiment med inspektionsluckor.

Gunnebo Fastening har i sitt Workmansortiment lanserat en serie med två typer av inspektionsluckor i sex olika standardformat- från 150x150 mm till 600x600 mm.

Workman standard: för montering i skiljeväggar, t ex schakt eller tak för gips samt betong.

Brandklassade Workman EI60: för brandskiljeväggar i gips.

Samtliga luckor är vitlackerade och levereras med monteringsclips.


Mer information hittar du på: www.gunneboindustries.se