logotyp
XL-BYGG Hans Anders, Ystad
Öppettider

Formenta

Flaggstänger i glasfiberarmerad polyester.

Formenta grundades 1972 av Olov och Inga Nyholm. Tillsammans byggde de upp fabriken i småländska Värnamo och specialiserade sig på tillverkning av flaggstänger i glasfiberarmerad polyester. Affärsidén har sedan starten varit att tillverka glasfiberprodukter av högsta kvalitet. Företaget har genom åren utvecklats till en av världens ledande tillverkare av glasfiberarmerade flaggstänger.

 

Hos oss finner du ett komplett sortiment av Formentas produkter, vilket innefattar flaggstänger, flaggor och vimplar samt diverse tillbehör. Formenta har uppmärksammats för sina leveranser av flaggstänger till idrottsevenemang som Asian Games i Doha och Vinter OS i Vancouver, men även till kända byggnader som Vita Huset i Washington och FN-byggnaden i Wien.

Det gemensamma för alla dessa kunder är att de ställer mycket höga krav på kvalitet och säkerhet i produkten och kräver samtidigt ett stort miljöansvar. Vi har alltid strävat efter att producera de starkaste och säkraste flaggstängerna. Samtidigt vill vi att vår produktion ska förorsaka minsta möjliga miljöpåverkan. Detta arbete visar vi främst genom våra ISO-certifieringar för kvalitet och miljö, ISO 9001 och ISO 14001, där vi dagligen arbetar med att bibehålla och förbättra kvaliteten i produkterna samt effektivisera vårt miljöarbete.

Formenta är än idag ett familjeföretag med samma värderingar som vid starten. Våra produkter produceras fortfarande på ett hantverksmässigt sätt av vår yrkesskickliga personal där varje produkt noggrant kontrolleras före leverans. 


Mer information hittar du på: www.formenta.se