logotyp
XL-BYGG Hans Anders, Ystad
Öppettider

Benders

Takpannor, marksten och kantstöd i betong.

Efter mer än 50 år i utvecklingens framkant är Benders idag Nordens ledande tillverkare av byggprodukter som takpannor, marksten och kantstöd i betong. Vi har ett oslagbart brett sortiment som ständigt tillförs nya, egenutvecklade kvalitetsprodukter. Det gedigna kunnandet som byggts upp genom åren har bl a möjliggjort marknadens starkaste garantier: 30 år på takpannor och 10 år på marksten.

 

Ända sedan starten med takpannor i betong 1960 har Benders stått för kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser – ett framgångskoncept som bara blivit starkare i takt med att nya produktområden har tillkommit.

Benders breda takpannesortiment håller idag en så hög kvalitet att du får hela 30 års garanti för hållfasthet, täthet och frostbeständighet vid köp av ett komplett tak med Benders originaltillbehör. I det stora urvalet av färger och ytbehandlingar märks t ex den nya Candorbehandlingen, som kan fås till Palema- och Exklusivpannorna. Candor ger en överlägsen motståndskraft mot alla former av klimatpåverkan – mekanisk nötning, UV-strålning och mosspåväxt – och gör taket extra lättskött och ännu mer långlivat.

Sortimentet av murelement och marksten utvecklas ständigt, såväl när det gäller att möta estetiska krav med varierande former som att underlätta läggning genom smarta förpackningssystem och perfekt passning. Benders marksten kan du få i en lång rad ytbehandlingar – antikbehandlade med naturnära känsla, med varierande färgtoner och oregelbundna former så att du enkelt kan skapa livfulla och välkomnande ytor. Även Benders markprodukter har en mycket generös garanti på hela 10 år för hållfasthet och frostbeständighet.


Utöver tak- och markprodukter hittar du även kantstöd, sockelement och ett heltäckande sortiment av tillbehör och monteringsdetaljer, alla med samma höga Benderskvalitet.

 

Mer information hittar du på: www.benders.se