logotyp
XL-BYGG Hans Anders, Ystad
Öppettider

Anza

Att göra det lättare att måla har alltid varit utmaningen för Anza. Det hela började i blygsam skala år 1946 och idag är Anza ledande inom måleriverktyg i Norden, med ett ständigt uppdaterat sortiment och betydande export. Anza är en del av Orkla House Care, en av Europas största producenter av måleriverktyg. Orkla House Care ägs i sin tur av den norska koncernen Orkla.

 

Det börjar i Bankeryd

Merparten av vår tillverkning och all vår produktutveckling sker i Bankeryd, strax norr om Jönköping. Här håller vi löpande dialog med de som varje dag lever med våra produkter – och det är utifrån yrkesmålares krav och önskemål vi arbetar. Vårt mål är att varje år lansera nya, innovativa produkter som både överraskar och underlättar. Fyra ord får styra: kvalitet, funktion, ergonomi och design. Eller, för oss som gärna är lite mer handgripliga: slitstyrkan, effektiviteten, greppet och formen.

Vi tänker förstås inte bara på vår egen produktutveckling och tillväxt. Vi tar även ansvar för allas vår gemensamma framtid. Därför är vi kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004, och vi kontrollerar noggrant vår tillverkning, från råvara till färdiglevererad produkt. Anza är även certifierat enligt FSC® (FSC-C108031) Forest Stewardship Council®.

 

Bra, bättre, bäst. 

I Anzas sortiment finns penslar för både proffsmålare och gör-det-självare, roller, verktyg samt rengöringsprodukter. För att det ska vara lättare att förstå skillnaden mellan penslarna och rullarna har vi delat in dem i kvalitetsnivåerna bra, bättre och bäst eller Basic, Elite och Platinum. 

När det gäller penslar får man, naturligt nog, fler fördelar ju bättre produkt man väljer. Det innebär fler greppzoner, detaljer som frånläggningsstöd och burkhållare – och framför allt en borst med högre kapacitet som ger en bättre finish. Snyggare slutresultat och bättre täckning är också de viktigaste argumenten för att välja en roller av högre kvalitet. Våra Elite- och Platinumrollers är dessutom utvecklade för en riktigt hög slitstyrka och kapacitet – utan att ludda. 

Mer information om våra produkter hittar du på vår hemsida www.anza.se. Där finns även tips och inspiration samt instruktionsfilmer.