logotyp
XL-BYGG City - Showroom
Öppettider

Golv

Vi hjälper dig med ditt golvprojekt - från tanke till färdigt resultat!

Vi på XL-BYGG City är experter på golvprojekt. Med en kopp kaffe i handen kan vi prata i lugn och ro om ditt golvprojekt. Vi finns för att tillgodose dina önskemål, och för att ge dig de allra bästa råden inför ditt golvprojekt.

Monterat & Klart – låt oss göra jobbet – så här fungerar det

1. Kontakt

Vi är den enda kontakt du behöver. Kom till oss för förslag och smarta lösningar.

2. Hembesök

När det behövs kommer vi hem till dig för att ta mått och se vilka olika arbetsmoment som behövs.

3. Klar och tydlig offert

Vi lämnar offert till dig med pris på arbete och varor som behövs för uppdraget. Du kommer också att se vad ett eventuellt ROT-avdrag innebär för totalpriset. Vi går gärna igenom offerten tillsammans med dig.

4. Startdatum

På utsatt dag och tid kommer våra hantverkare hem till dig och genomför arbetet enligt överenskommelse. Självklart håller vi efter på arbetsplatsen och städar undan när arbetet är klart. Arbetet utförs enligt gällande branschregler och föreskrifter med gällande reklamationsrätt och garantier.

5. Fakturering

Material betalas vid beställning och arbete enligt överenskommelse, normalt efter att jobbet är klart. Fakturorna motsvarar såklart det vi har kommit överens om och vi tar hand om ditt ROT-avdrag, enkelt och smidigt för dig! 


Kontakta oss direkt för rådgivning i ditt golvprojekt

Fyll i formuläret och tryck på "skicka" så kontaktar vi dig så fort vi kan!

För- och efternamn:

Telefonnummer:

E-post:

Rubrik:

Beskrivning:


 


Golv 

Golv är en viktig inredningsdetalj och sätter stilen i hela rummet. När du står inför ett golvval bör du tänka på vilket intryck du vill att rummet ska ge och i vilket typ av rum golvet ska ligga i. Att välja ett hållbart golv är givetvis viktigt eftersom det ska ligga i många år.

Att tänka på när man ska välja golv

Man väljer oftast golv efter utseende men det är viktigt att funktion och egenskaper är de rätta för rummet som golvet ska ligga i – rätt golv kan se fint ut och ligga i många år. 

Hos oss kan du får hjälp med trägolv, laminatgolv, klinkergolv och mattor. Välj ett tåligare golv i utsatta rum såsom hall, barnrum eller genomgångsrum och välj exempelvis klinkers, ett lackat trägolv eller laminat till kök där golvet kan komma att utsättas för fukt.

Ljust eller mörkt golv?

Tänk på rummets övriga färgsättning och ljusinsläppet, ett mörkt golv absorberar mycket ljus och påverkar känslan av hur stort rummet är men ger samtidigt en hemtrevlig och ombonad känsla. Önskar du en ökad känsla av rymd är ett ljust golv bättre eftersom ljus reflekteras i golvet. Även mönstret i golvet påverkar rummets karaktär, väljer du ett parkettgolv är ett generellt tips att välja 1- eller 2-stav till större rum och 3-stav till lite mindre rum. Såklart påverkar övrigt möblemang och material hur golvet upplevs, en ljus matta eller ljusa möbler i kombination med ett mörkt golv blir oftast effektfullt och olika material kan ge spännande kombinationer.

Du är varmt välkommen att kontakta eller besöka oss! Kom gärna in i butiken och titta på vår utställning med golv från Berg & Berg, Bjelin och Golvabia.

Du kan också ta del av våra utställningar här!

Besöksadress

Kungsholmstorg 10
11221 Stockholm