logotyp
XL-BYGG City - Showroom
Öppettider

Färg - Inomhus

Vi hjälper dig med ditt inomhusmåleriprojekt - från tanke till färdigt resultat!

Vi på XL-BYGG City är experter på måleriprojekt inomhus. Med en kopp kaffe i handen kan vi prata i lugn och ro om ditt måleriprojekt. Vi finns för att tillgodose dina önskemål, och för att ge dig de allra bästa råden inför ditt inomhusmåleriprojekt.

Monterat & Klart – låt oss göra jobbet – så här fungerar det

1. Kontakt

Vi är den enda kontakt du behöver. Kom till oss för förslag och smarta lösningar.

2. Hembesök

När det behövs kommer vi hem till dig för att ta mått och se vilka olika arbetsmoment som behövs.

3. Klar och tydlig offert

Vi lämnar offert till dig med pris på arbete och varor som behövs för uppdraget. Du kommer också att se vad ett eventuellt ROT-avdrag innebär för totalpriset. Vi går gärna igenom offerten tillsammans med dig.

4. Startdatum

På utsatt dag och tid kommer våra hantverkare hem till dig och genomför arbetet enligt överenskommelse. Självklart håller vi efter på arbetsplatsen och städar undan när arbetet är klart. Arbetet utförs enligt gällande branschregler och föreskrifter med gällande reklamationsrätt och garantier.

5. Fakturering

Material betalas vid beställning och arbete enligt överenskommelse, normalt efter att jobbet är klart. Fakturorna motsvarar såklart det vi har kommit överens om och vi tar hand om ditt ROT-avdrag, enkelt och smidigt för dig! 


Kontakta oss direkt för rådgivning i ditt inomhusmåleriprojekt

Fyll i formuläret och tryck på "skicka" så kontaktar vi dig så fort vi kan!

För- och efternamn:

Telefonnummer:

E-post:

Rubrik:

Beskrivning:


 


Färg - Inomhus

Med en ny färg på väggen kan du förändra ett helt rum. Ett litet rum kan bli större, ett mörkt rum ljusare och ett stort rum mer ombonat och mysigt. Vi hjälper dig att hitta rätt färgtyp och ytbehandling, och givetvis att hitta just den färgnyans du söker.

Hittar du inte exakt den färgnyans du vet att du vill ha? Då tillverkar vi färgen åt dig. Hos oss får du hjälp att hitta rätt färgtyp och ytbehandling, men vi ser också till att färgnyansen blir som du vill. Våra färgleverantörer har tusentals kulörer i sin receptbank och kan därför erbjuda ett nästan obegränsat antal olika kulörer och nyanser med hög kvalitet och lång hållbarhet. Du väljer mellan en rad olika sorters färger och glanser, allt efter smak, tycke och ändamål.

Kompetenta råd, korrekt vägledning i kombination med lokala insikter och god service är en bra start på ditt färgval.

Rummet som helhet

Vill du skapa rymd, intimitet eller spänning? Hur ser rummets proportioner ut? Tänk på att ett rum med ljusa väggar och ljust tak verkar rymligare än ett rum med mörka väggar och mörkt tak. Vill du ”sänka” taket, ska du satsa på en mörk takfärg och tvärtom om du tycker att rummet har låg takhöjd. Ränder kan också lura ögat. Vertikala ränder får rummet att se högre ut, medan horisontella gör det bredare. En fondvägg i en avvikande färg kan upplevas som att den kommer emot betraktaren, men en sådan vägg kan även bli en fin bakgrund till en möbel eller ett konstverk.

Färger bredvid varandra

Färgerna i ett hem ska kunna fungera bredvid varandra. Det kan kännas skönt för ögat att välja samma kulör till rum som ligger i anslutning till varandra. Om du trots allt vill ha färgstarka rum bredvid varandra, kan det bli mer harmoniskt att ha ett neutralt målat rum mellan de två färgstarka.

Andra färgade föremål

Tänk efter vad du har för färger på möbler, mattor, textilier och andra föremål i rummet. Även ytor som inte är målade, material som trä, granit, marmor, klinker etc har färger som man bör ta hänsyn till. Att ha många olika träslag i samma rum är sällan lyckat. Välj likartade, som talar samma språk. Med rätt känsla och lite mod kan man blanda mönster, färger och material och ändå uppnå en väl sammansatt helhet.

Välj efter tycke och smak

Bry dig inte så mycket om vad du hör om olika färger; att man blir nervös av gult, pigg av rött, lugn av grönt osv. Utgå alltid från vad du själv tycker om. 

Köp med dig färgprover hem och testa på en yta. Låt den sitta där ett tag och känn efter om den passar dig och hemmet i övrigt.

Du är varmt välkommen att kontakta eller besöka oss! Kom gärna in i butiken och titta på vårt sortiment med färg från Yunik.

Du kan också ta del av våra utställningar här!

Besöksadress

Kungsholmstorg 10
11221 Stockholm