logotyp
XL-BYGG City - Showroom
Öppettider

Dörrar

Vi hjälper dig med ditt dörrprojekt - från tanke till färdigt resultat!

Vi på XL-BYGG City är experter på dörrprojekt. Med en kopp kaffe i handen kan vi prata i lugn och ro om ditt dörrprojekt. Vi finns för att tillgodose dina önskemål och för att ge dig de allra bästa råden inför ditt dörrprojekt.

Monterat & Klart – låt oss göra jobbet – så här fungerar det

1. Kontakt

Vi är den enda kontakt du behöver. Kom till oss för förslag och smarta lösningar.

2. Hembesök

När det behövs kommer vi hem till dig för att ta mått och se vilka olika arbetsmoment som behövs.

3. Klar och tydlig offert

Vi lämnar offert till dig med pris på arbete och varor som behövs för uppdraget. Du kommer också att se vad ett eventuellt ROT-avdrag innebär för totalpriset. Vi går gärna igenom offerten tillsammans med dig.

4. Startdatum

På utsatt dag och tid kommer våra hantverkare hem till dig och genomför arbetet enligt överenskommelse. Självklart håller vi efter på arbetsplatsen och städar undan när arbetet är klart. Arbetet utförs enligt gällande branschregler och föreskrifter med gällande reklamationsrätt och garantier.

5. Fakturering

Material betalas vid beställning och arbete enligt överenskommelse, normalt efter att jobbet är klart. Fakturorna motsvarar såklart det vi har kommit överens om och vi tar hand om ditt ROT-avdrag, enkelt och smidigt för dig! 


Kontakta oss direkt för rådgivning i ditt dörrprojekt

Fyll i formuläret och tryck på "skicka" så kontaktar vi dig så fort vi kan!

För- och efternamn:

Telefonnummer:

E-post:

Rubrik:

Beskrivning:


 


Dörrar

Ytterdörrar

Dagens kvalitetsdörrar är betydligt mer energieffektiva än för bara några år sedan. En ny dörr ger alltså inte bara huset ett rejält ansiktslyft - du spar också energi. Det är U-värdet på dörren som visar hur bra den är på att stänga kylan ute och värmen inne.

Ute efter ny dörr - tänk på det här

  • Välj en dörr med så lågt U-värde som möjligt.
  • Kolla om dörren är luft- och vattentät.
  • Välj en dörr som är testad.
  • Fråga hur den klarar brand, inbrott och buller.
  • Ett tak över dörren skyddar mot regn och förlänger dörrens livstid, sköt även om din dörr enligt tillverkarens anvisningar.

Innerdörrar 

Innerdörrar skapar en trivsam atmosfär och är ett enkelt sätt att sätta en personlig prägel på ditt hem. Väljer du en dörr med glas så öppnar du upp för mer ljus och skapar en känsla av mer yta.

När man beställer en dörr, oavsett modell, ska man ange på vilken sida gångjärnen sitter. Öppna dörren mot dig och se efter om gångjärnen sitter på höger eller vänster sida. Gångjärn på höger sida visar att det är en högerhängd dörr osv.

Enkelt att byta

Det är oftast lätt att byta ytter- och innerdörrar i både nya och äldre hus. I hus byggda efter 1972 kan man oftast dra ut dörrbladet på en innerdörr ur "snap-in gångjärnet" och skjuta på det nya. I äldre hus kan man oftast använda ett utbytesgångjärn som gör att den nya dörren passar i den gamla karmen. Kom in till oss så hjälper vi dig gärna med ditt dörrval och montage.

Du är varmt välkommen att kontakta eller besöka oss!

Du kan också ta del av våra utställningar här!

Besöksadress

Kungsholmstorg 10
11221 Stockholm