logotyp
XL-BYGG Byggcenter Varberg

Ytterdörrar

Hälsa välkommen med ny ytterdörr

Ytterdörren är utsidans kanske viktigaste detalj, som också påverkar första intrycket av ditt hem. Förutom alla estetiska skäl finns det också anledning att överväga ny dörr för säkerhetens skull och hålla nere energikostnaden. Vi har ett brett sortiment av stabila och hållbara kvalitetsdörrar. 

Brett sortiment

Röd, vit, blå, grön? Med fönster, utan fönster? Slät, mönstrad? Med extra säkerhet? Oavsett vilken dörr som passar ditt hus bäst så har vi den i vårt sortiment.

Swedoor, som är en av XL-BYGGs största leverantörer av dörrar, erbjuder ett heltäckande sortiment av ytterdörrar. Oavsett om det gäller moderna ytterdörrar, traditionella ytterdörrar, ytterdörrar med glas eller ytterdörrar med olika funktionskrav. Det kan vara så att du vill ha en extra säker altandörr eller en riktig lågenergidörr, en förrådsdörr eller kanske ett pampigt entréparti. Allt finns kanske inte på lager, men beställningstiden är inte särskilt lång. Bestämmer du dig för en ny ytterdörr nu så blir ditt hus modernare, snyggare och kanske färggrannare. Kom in till oss så hjälper vi dig hela vägen.

Att tänka på när du ska köpa ytterdörr

 • Vilket mått ska dörren ha. För ytterdörrar är modulerna oftast 9 eller 10 respektive 20 eller 21. En dörr kan exempelvis ha storleken 9x21 vilket innebär att dörren tillsammans med karmen är avsedda för en väggöppning som är 90cm bred och 210cm hög. För att få fram vilket mått som du skall ha, mäter du alltså "hålet" i väggen.
 • Vilken hängning dörren ska ha. När man beställer en dörr, oavsett modell, ska man ange på vilken sida gångjärnen sitter. Öppna dörren mot dig och se efter om gångjärnen sitter på höger eller vänster sida. Gångjärn på höger sida visar att det är en högerhängd dörr och tvärtom.
 • Vilka tillbehör som behövs. Dörrsetet levereras med låskista och slutbleck. Du behöver komplettera med trycke, nyckelskyltar och eventuellt låscylindrar. Eller vill du istället kanske ha ett digitalt lås.
 • Glöm inte att köpa ett droppbleck att sätta i spåret i tröskeln.
 • Var noga med monteringen och injusteringen vid montering.
 • Ett tak över dörren skyddar mot regn och förlänger dörrens livstid, sköt även om din dörr enligt tillverkarens anvisningar.

Spara med en kvalitetsdörr

Dagens kvalitetsdörrar är betydligt mer energieffektiva än för bara några år sedan. En ny dörr ger alltså inte bara huset ett rejält ansiktslyft - du sparar också energi. Det är U-värdet på en dörr som visar hur bra den är på att stänga ute kylan och hålla värmen kvar inomhus.

Swedoors designverktyg

Designverktyget är till för inspiration, för att du ska kunna prova utvalda modeller och leka med olika ytor, färger och glas. Här kan du ta hjälp av Swedoors designverktyg!

 863x400_nyhetsbild_4.jpg

Unika säkerhetsdörrar

Våra säkerhetsklassade ytterdörrar från Swedoor är lika snygga som vilka designdörrar som helst. Och det utan att dörrarna förlorar några som helst säkerhetsaspekter. För dig som villaägare innebär detta unika ytterdörrar, samtidigt som inbrottstjuven får en tuff match.

Säkerhetsklassade ytterdörrar är inte alltid särskilt estetiskt tilltalande. De flesta är tillverkade i stål och passar sällan till våra ombonade hem. Swedoors säkerhetsklassade ytterdörrar i trä med samma inbrottssäkerhet, ändrar på detta. Med bättre isolerförmåga och designmöjligheter är detta dörrsortiment ett bra komplement på marknaden. Något som är ganska unikt med detta dörrsortiment, säkerhetsklassat enligt EN 1627 RC3, är möjligheten att sätta in glas i dörren, något som tidigare har krävt dyra speciallösningar. I sortimentet finns även dörrar som är lämpliga som altandörrar, som klarar kraven för att få klassas som säkerhetsdörrar.

Det här får du med en säkerhetsdörr i trä från oss och Swedoor

 • EU godkänd inbrotts-/säkerhetsklass RC3 – Du kan lita på att dörren håller vad vi lovar!
 • Patenterad karminfästning – Låser effektivt karmen i väggkonstruktionen.
 • Isolerat säkerhetsglas (härdat och laminerat) – Inbrottstjuven kan kämpa sig trött utan att komma igenom.
 • Patenterad dörrbladskonstruktion – Materialet ”fjädrar” istället för att brytas sönder.
 • Passar även som altan/terrassdörr – Förstärk skyddet där inbrottsförsök är som vanligast.
 • Stort designutbud – Omfattar merparten av dörrarna i serierna Character, Classic och Function.
 • Du kan sova tryggt med din familj med en säkerhetsdörr RC3.

Nedan ser du några av dörrarna som går att få säkerhetsklassade.

863x400_säkerhetsdörrar.jpg 

ECO  

Ett grönt val av ytterdörrar. Ett bra miljöval!

På samma sätt som du kan välja ekologiska matvaror, kan du välja ECO som tillval till ytterdörren när du vill göra en extra insats för miljön. Det är också det rätta valet för dig som bygger passivhus, lågenergihus eller 0-energihus.

När du väljer ECO till din ytterdörr, sidoljus eller överljus, får du en produkt med extremt goda isoleringsegenskaper (lågt U-värde) och med hållbart materialval, baserat på de bästa miljöegenskaperna. De flesta komponenter i dessa produkter är träbaserade och materialet är spårbart i hela processen för att säkra ett hållbart skogsbruk i överensstämmelse med FSC och EUTR.

När du väljer ECO får du

 • Ett bättre inomhusklimat med en ny typ av isolering, som reducerar snabba förändringar i temperatur.
 • Väldigt goda isolerande egenskaper som medverkar till lägre energiförbrukning och bättre inomhusklimat.
 • En ytterdörr med FSC-certifierat trä.
 • En ytterdörr med 3-lags isolerglas och 77 mm tjockt dörrblad för maximal isolering.
 • Möjlighet att kombinera dörr med sidoljus och/eller överljus för att skapa en komplett hållbar entré.
 • En kvistfri karm klädd med HDF för att göra den ännu mer väderbeständig.
 • Möjlighet att ta ett aktiv grönt beslut.

ECOs förbättrade miljöegenskaper går inte på bekostnad av dörrens design, de flesta av dörrarna i Swedoors serier Character, Classic och Function går att få med detta tillval.

863x300_nyhetsbild_eco.jpg