logotyp
XL-BYGG Byggcenter Varberg

Welin & Co

I över 80 år har Welin & Co arbetat med kvalitetsprodukter för ytbehandling av trä och andra naturmaterial. I sortimentet finns välkända varumärken som Osmo, Timberex, Gammeldags och Organowood. Produkterna säljs via fackhandel som ex. XL-Bygg

Osmo 

Originalet inom hårdvaxolja, ofärgad eller färgad, och Dekorvax i många kulörer används för träytor från golv till tak inomhus. Osmo Top-Oil hårdvaxolja för bords- och bänkskivor, en livsmedelsgodkänd bänkskiveolja som tål mycket spill. Rengörings- och underhållprodukter för hårdvaxoljade golv från kända tillverkare, som säljs av bl. a. XL-Bygg.

Timberex

Ofärgad eller färgad olja för alla träytor inomhus, golvolja med UV-skydd som ger vackert djup till ekgolv och tål hårt slitage. Lättanvänd underhållsmousse, dvs. träolja i mousseform som även används för uppfräschning och underhåll av fabriksoljade golv.

Gammeldags 

Trälut och träsåpa är produkter med rötter i Skandinavisk golvtradition. Lutat furugolv behåller sin ljushet längre, såpa ger en len och behaglig yta att gå på. Gammeldags återfettande golvsåpa används även för rengöring av golv behandlade med Timberex olja.  

Organowood Träskydd och Trärengöring

Svenskt miljövänligt träskydds- och underhållssystem för virke utomhus. Flam- & rötskydd och Smuts- & vattenskydd ger obehandlat virke effektivt skydd med vattenavvisande egenskaper. Virket blir lättare att rengöra. Risken för ytlig påväxt, mögel och sprickbildning minskar. Rengöringen används innan behandling eller vid underhåll. 

 

Mer information hittar du på: www.welinoco.com