logotyp
XL-BYGG Byggcenter Varberg

Velux Svenska

VELUX har 70 års erfarenhet av takfönstertillverkning, och är känt över hela världen för sin kvalitet och för sin roll som uppfinnare av det moderna takfönstret.

På VELUX har vi i generationer tillverkat takfönster som släpper in dagsljus och frisk luft i våra hem. Resultatet är välmående hus med bättre komfort och inomhusklimat, en effektiv energiförbrukning och ett långsiktigt miljötänkande. 

Hos oss hittar du ett komplett sortiment med takfönster till alla typer av rum och hustyper – oavsett om din bostad är under renovering eller än så länge bara är på skiss stadiet. Vilken taklutning ditt tak än har så hittar du ett passande takfönster hos oss. Dessutom erbjuder vi praktiska och dekorativa möjligheter att skärma av solen.

Ventilation är helt avgörande för att bostaden ska ha bra inomhusklimat. Ett naturligt luftombyte innebär att fukt och partiklar aktivt leds ut ur bostaden. Resultatet är att hemmet alltid upplevs friskt och inbjudande. Ett viktigt kännetecken för VELUX takfönster är den inbyggda ventilationsklaffen som ser till att ventilera rummet utan att fönstret behöver stå öppet.