Logotyp för Sveriges Olympiska KommittéXL-BYGG
 • ID-Koll – Håll koll på din digitala identitet

  ID-Koll är en gratis tjänst som hjälper dig att få koll på din digitala identitet och kan dessutom hjälpa dig att upptäcka om du blivit utsatt för ID-kapning eller kortbedrägeri. Tink samlar data från över 45 svenska banker, kortutgivare, myndigheter och kreditupplysningsföretag.

  IDENTITET & ÄGANDE

  Ett sätt att upptäcka ID-kapning kan vara att ditt personnummer blir registrerat på ett nytt bolag, fastighet eller en ny adress. Tink scannar dagligen igenom register för att tidigt upptäcka om det har hänt.

  BETALNINGSANMÄRKNINGAR

  Att få en betalningsanmärkning fast du aldrig har sett fakturan kan vara ett tecken på att ditt personnummer blivit kapat. Tink hämtar data från kronofogden och om något dyker upp får du en notis om det.

  KREDITPRÖVNINGAR

  Din kreditscore används av många företag för att bedöma din kreditvärdighet. Här kan du själv se var du ligger och när den ändras. Vi meddelar dig dessutom när din deklaration blir godkänd av Skatteverket.

  KONTOHÄNDELSER

  Genom att koppla in din bank kan Tink hålla koll och varna dig om du har någon misstänkt kontoaktivitet. Det kan vara misstänkt skimming, en dubbeldragning eller köp på ett varningslistat ställe.