XL-BYGG

ELFA – skjutdörrar och förvaringslösningar för hela hemmet

Smart förvaring kan spara värdefull boendeyta och Elfas flexibla lösningar kan anpassas till dina förvaringsbehov, genom hela livet. I produktportföljen ingår även måttanpassade skjutdörrar, frihängande skjutdörrar för montering utan golvskena, samt skjutdörrsgarderober i fasta mått. Allt i hållbar, funktionell design av högsta kvalitet.

missing tag
Elfa

KLICK-IN SYSTEM

Elfa

KLÄDFÖRVARING

Elfa

DÉCOR

Elfa

GARAGE/FÖRRÅD

Elfa

HYLLSYSTEM

Elfa

ORIGINAL

Elfa

Vista

Elfa

PREMIUMDÖRRAR

Elfa

GRACE

Elfa

LINEAR

Måttanpassat på riktigt

Med en måttanpassad förvaringslösning kan du använda även de mest utmanande platserna till effektiv förvaring. Du kan enkelt lägga till, ta bort eller flytta runt backar, hyllor och andra detaljer i förvaringen, allt eftersom behoven förändras. Elfas olika system passar för såväl öppna lösningar, eller för att döljas bakom måttanpassade skjutdörrar, som skräddarsys enligt de mått du anger. Elfa har ett mycket brett utbud av modeller, färger och material, så att du kan få en skjutdörrslösning som passar just ditt hem. Du kan också välja mellan olika tillval och monteringssätt.

missing tag

Så mäter du ditt utrymme

När du ska beställa skjutdörrar behöver du ha mätt ditt utrymme noggrant enligt skissen nedan och ta med dig måtten till butiken. Din XL-BYGG butik hjälper dig att lägga en beställning på dörrarna och på inredningsdetaljer som eventuellt inte finns lagerlagda i butik. Monteringsfilmer på både inredning och skjutdörrar finns på elfa.com


1. DJUP
Börja med att mäta djupet på din garderob, så att du kan ta resten av måtten där skjutdörrarna ska placeras. Vi rekommenderar ett djup på 675 mm. Planerar du en trespårslösning behöver du ytterligare djup, eftersom dessa skenor tar mer plats.

2. HÖJD
Mät höjden på tre ställen (vänster, höger och i mitten). Det minsta höjdmåttet ska användas, så att dörrarna inte görs för höga. Höjdskillnader på upp till 12 mm kan justeras på plats med hjälp av dörrarnas hjul.

3. BREDD
Mät bredden vid taket och vid golvet. Välj om du vill kapa golvsocklar och taklister eller om du vill låta dem vara kvar och fästa en anslagslist på väggen.Elfa - det svenska originalet som förenklar vardagen

1948 registrerade den svenske entreprenören Arne Lydmar ingenjörsfirman Elfa. Den första produkten som tillverkades av inkapslad böjd ståltråd, som la grunden för Elfas succé, var ett finurligt diskställ, formgivet av Nils Strinning. Många fler produkter i tråd följde, bland annat det fortsatt mycket populära golvstativet med trådbackar. Samma år sökte Birger Sparring patent för sitt vägghängda hyllsystem, med skenor och konsoler. På 1980-talet gick firmorna samman och utvecklade tillsammans Klick-in systemet, som idag är Elfas storsäljare.