Foto: GGP Sweden / Stiga

SORTIMENT Gräsklippare

Aldrig har väl trädgårdsintresset varit större än just nu. Och som alltid när det gäller pyssel och fix går det bäst när du har rätt grejer. Inte minst när det gäller gräsklippare. Kom in till oss och beskriv din tomt så ger vi tips om vilken gräsklippare och vilka tillbehör som passar dig.

Elektrisk gräsklippare?

Vill du inte ha en bensindriven maskin, finns elektriska gräsklippare. En fördel med dessa är att de är tystgående. Finns även som sladdlös. Dock är användningstiden begränsad.

handgräsklippare / Cylinderklippare?

För mindre ytor räcker kanske en handgräsklippare? Den är miljövänlig och ger en bra motion. Den verklige perfektionisten föredrar en "handjagare" för att få en välklippt matta, även om ytorna är stora. Den handdrivna cylinderklipparens knivar skär av stråna med ett perfekt snitt, till skillnad från de elektriska eller bensindrivna rotorklipparna som sliter av strået. Inget utsläpp från drivmedel, ingen elektrisk sladd att hålla reda på. Bara egen energi behövs för att gräsmattan ska bli vacker!

Robotgräsklippare?

Känn dig fri med en robotgräsklippare. Fördelarna är att de är automatiska och vissa kan även programmeras att själva startas vilket är bra när man är bortrest och de är tystgående eftersom de drivs med elmotorer. Nackdelarna är att de inte klarar av att klippa kanter så bra, de har ingen gräsuppsamlare och de klipper långsamt.

Åkgräsklippare?

Det är bekvämt. Du sitter högt och har bra koll på klippningen. De är midDe finns även med 4WD för svårare terräng. Midjestyrningen ger bra åtkomlighet. När sommaren är över och med rätt tillbehör, samlar den upp löv, sopar gatan eller röjer snö.

MULCHER?

Vill du slippa räfsa din gräsmatta och värna om miljön, välj en mulcher. Gräsklippet finfördelas och sprids ner i gräsmattan som extra gödning.

UPPSAMLARE?

Med en uppsamlare är allt ”räfsat och klart” när du klippt färdigt. Dessutom kan du kompostera klippet och blanda det med sand för ett perfekt toppdressingmaterial.

Grästrimmer?

En grästrimemr ger den precisionsklippning en vanlig gräsklippare inte klarar, till exempel runt buskar och träd. Effektivt och enkelt. Grästrimmern är därför lika viktig på tomten som gräsklipparen. Har du en väldigt liten täppa, till exempel en radhustomt, kan den i vissa fall till och med ersätta klipparen. Frågan är bara om det ska vara en trimmer som drivs av el eller av bensin. 

Vertikalskärare?

Lufta och rensa gräsmattan från mossa och döda växtdelar lätt och smidigt.

Mossrivare?

En mossrivare är den perfekta lösningen för att på ett skonsamt och effektivt sätt bli av med mossa och marktäckande ogräs.

Jordfräsar?

Bearbeta jorden grundligt med en jordfräs för att förbereda för plantering.

Slutsats

För lika säkert som solen kommer att skina i sommar kommer du förutom klippningen även att behöva vattna, klippa kanter, rensa ogräs, kratta och räfsa. Allt för att få den grönskande idyll din trädgård kan vara. Kom in till oss för råd.

Välkommen till en riktig bygghandel!

XL-BYGG Kalix


Mån-fre 07.00-17.30
Lör 10.00-13.00                                      

Telefon: 0923-166 60
Fax: 0923-152 24

 

Kontakta våra experter här.

Välkommen!

 

Adress: Galgbacksvägen 7
952 51 Kalix | Karta


Telefon:
 0923-166 60
Fax: 0923-152 24