• Nova tegelpanna MonierNova tegelpanna Monier
  • Monterat & KlartMonterat & Klart

SORTIMENT Takpannor

Taket är en viktig del av ditt hus. Det ska tåla regn, sol, snö och hårda vindar i många år. Att underhålla taket regelbundet är därför en klok investering.

Att tänka på

När du ska lägga ett nytt tak, kan du välja mellan betong-, tegel- och plåtpannor (om man räknar bort speciallösningar som fibercementpannor, vass, ved, torv, spån etc). Det viktiga är att välja ett material som passar huset och den omgivande miljön. För att yttertaket ska skydda mot inträngande fukt, är det även viktigt att ta hänsyn till takets lutning. Flacka tak med låg taklutning har sämre avrinning än ett brant sluttande tak. För att täckningen inte ska släppa igenom vatten, bör därför skarvarna vid pannorna vara falsade eller dubbelfalsade.

Läs mer om olika takpannor och hur du på bästa sätt tar hand om ditt tak.

Monterat & Klart

Du vet väl att vi erbjuder takbyte helt Monterat & Klart? För dig som inte vill, kan eller har tid finns vår helhetslösning - Monterat & Klart. Med hjälp av lokala hantverkare som vi jobbar med på orten utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en enda faktura. Konceptet gäller både för tak, fönster, dörrar och golv.

Läs mer om Monterat & Klart Tak (Sverige PDF).

Läs mer om Monterat & Klart Tak (Åland PDF).

Välkommen in till en riktig bygghandel och prata tak!

XL-bygg Grums

 

Mån-fre 07.00-17.00
Lör 10.00-13.00

 

Telefon: 0555-785000 
Fax: 0555-10032
E-post: info@xlbygg.net

 

Kontakta våra experter här.

Välkommen!

 

Adress: Timmermansgatan 2
664 34 Grums | Karta

 

Telefon: 0555-785000 
Fax: 0555-10032
E-post: info@xlbygg.net