Foto: Weber

SORTIMENT Friggebodar

Tack Birgit Friggebo, som gav namnet åt våra älskade friggebodar. Friggebodar kan användas till förråd, redskapsbod, gästrum, lekstuga, skaparbod, ateljé, verkstad och mycket annat. En friggebod är enligt lag bygglovsbefriad om den byggs som ett komplement till ett en- och tvåbostadshus. Men även om du inte behöver söka bygglov för att få bygga boden, finns det ändå andra krav i plan- och bygglagen som måste vara uppfyllda. Se gärna boverkets regler på boverket.se.

Friggebodar finns i många former och storlekar. Allt från gäststugor till förråd och sommarstugor klara för ett normalt boende. Att ha en gäststuga/förråd på tomten har många fördelar, du har en plats att placera gäster som kommer på besök, ett extra utrymme för trädgårdsredskap som inte får plats i det redan överfulla garaget eller en fristad från den stressiga vardagen.

De flesta friggebodarna är i trä, men de finns även friggebodar i sten! Vi säljer t ex Gårdshuset, designat av Ernst Kirchsteiger. Kom gärna in till oss så berättar vi mer.

XL-BYGG Gävle

 

Mån-fre 07.00-18.00
Lör 09.00-13.00

Telefon: 026-51 12 00 

 

Kontakta våra experter här.

Välkommen!

 

Adress: Kryddstigen 29B
802 92 Gävle | Karta

 

Telefon: 026-51 12 00